TAKANEN JA MERTANEN 10 KM PÄÄMATKOJEN NOPEIMMAT

Kymijoki-Kymppi juostiin heinäkuisessa kesäillassa varsin puuskaisten tuulien armoilla. Menomatkaa siivitti myötätuuli, mutta paluumatkalla vastatuuli pääsi iskemään etenkin peltoaukeilla. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui tällä kertaa upeat 123 juoksijaa.

Miesten pääsarjassa käytiin tiukka taistelu Lari Takasen ja Markus Hämäläisen välillä. Koko matkan tasatahtia kilpaa juosseen Takasen ja Hämäläisen erotti lopulta vaivaiset seitsemän sekuntia. Lari Takasen voittoaika oli tällä kertaa 33:37. Hämäläisen 33:44 jälkeen kolmanneksi juoksi Tuomas Mansikka ajalla 34:47.

Naisten pääsarjan voiton vei Johanna Mertanen, jonka voittoaika painui hieman päälle 40 minuutin, 40:57. Toiseksi juoksi Anna-Mari Hämäläinen.

Kovinta vauhtia nähtiin kuitenkin 5 km ”sprinttimatkalla”, kun peräti neljä juoksijaa alitti aiemman reittiennätyksen. Hannu-Pekka Pukema kellotti kovan 16:14 ajan. Tiukassa kamppailussa Kouvolan Suunnistajien kaksikko Aaro Ojala 16:33 ja Arttu Lindqvist 16:43 voittivat tanskalaisen Theis Munktvedin 16:46.
Naisten 5 km voiton vei Kouvolan Suunnistajien Sari Vääränen ajalla 20:37, 21 sekuntia nopeampana, kuin Espoon Tapioiden Liisa Timonen.

15-vuotiaiden sarjoissa voitot veivät Marianne Salmi ja Jere Pylvänäinen (JPS-75).
13-vuotiaiden nopeinta vauhtia pitivät Aino Koskela ja Eetu Autio.
11-vuotiaiden sarjassa voittoihin juoksivat Hilla Rämä ja Lenni Ala-Krekola.
Nuorimpien sarjassa 9-vuotiaissa Ada Puhakalle ja Otto Rämälle. Upeita suorituksia nähtiin tässä sarjassa jopa 3-vuotiaiden toimesta! Siinä oli sitä oikeaa liikunnan riemua!

N09 1 km
4. Minttu Myllylä 6:12