JUUSO SIMPANEN ”KEVÄTKYMPIN” NOPEIN

Talvikymppisarjan finaali juostiin 6.6.2020 Inkeroisissa. Huhtikuulta siirtynyt tapahtuma juostiin ”suomenkesäisissä” eli kosteissa olosuhteissa.

Poikkeusolosuhteiden vuoksi väliaikalähtönä juostu tapahtuma tarjosi kaikille takaa-ajoa, kun jokainen pääsi ajamaan kiinni edellä menevää selkää.

Reittiennätyksen haltija Lari Takanen pääsi matkaan viimeisenä ja ohittikin matkalla kaikki muut 10 km juoksijat paitsi toiseksi viimeisenä matkaan ampaisseen Juuso Simpasen. Suomen polkujuoksumaajoukkueen juoksija Simpanen olikin päivän nopein tuloksella 32:44, vain 17 sekuntia reittiennätystä ”hitaampana”. Jalkojaan kuntouttava Takanen ei tänään lähtenytkään ottamaan kaikkea irti ja hävisi Simpaselle 1:34 ajalla 34:18. Kolmanneksi juoksi komeasti 18-vuotias Kouvolan Suunnistajia edustava Akseli Virtanen ajalla 34:50. Miesten sarjassa juoksi myös 13-vuotias Panu Siira ja sijoittui 14. ajallaan 46:07.

Naisten yleisessä sarjassa ei tällä kertaa ollut osallistujia. Naisista nopein oli Iitin Pyrinnön Janna Niemi (N40) 44:43, toiseksi nopein Anjalan Liiton Arja Härmä (N50) 45:44 ja kolmanneksi nopein Kymen Urheiluveteraanien Katri Lindroos (N40) ajalla 46:01.

Miesten 5 km:n nopein oli Harri Peltola 19:43 ja naisten nopein Henna Pylvänäinen 22:31.

Sarjavoittoihin myös Jussi Soini (M40), Tuomo Kauppinen (M60), Atte Pekkanen (P9), Ada Puhakka (T9), Eemil Kiintola (P13), Iiris Niemi (T13), Niki Myllylä (P15) ja Kerttu Niemi (T15).

10 km joukkuekilpailussa miesten voittoon juoksi Kuusankosken Urheiluseura 2:09:39 (Jussi Soini, Jukka Salo, Paavo Forsberg) ja naisten sarjassa Sportimmit 2:21:53 (Niina Salmela-Mäkelä, Pirjo Hämäläinen, Katri Lindroos). Naisten 5 km voittoon myös Sportimmit 1:12:26 (Heidi Kilpinen-Suurnäkki, Niina Simola, Taina Peltonen).

Talvikymppisarjaan osallistui yhteensä 84 juoksijaa. Lopulliset tulokset ohessa. Miesten kokonaiskilpailun voittoon Lari Takanen ja naisten voittoon Liisa Peltonen.